Over Jelu Industriële Automatisering

Van helpende hand tot totaalpartner.

Luuk van Loon startte Jelu Industriële Automatisering in september 2018. Luuk is een mechatronica- en elektrotechniekprofessional wiens loopbaan begon met een MBO-opleiding Mechatronica, gevolgd door een HBO-opleiding Elektrotechniek met een specialisatie in Industriële Automatisering aan Avans in Den Bosch. Maar Luuks honger naar kennis hield daar niet op. Hij voltooide ook met succes de Minor Finance for Non-Financials aan de Hogeschool Utrecht, een studie waarbij hij kennismaakte met het ondernemersvak. "Dat vond ik een absolute must om een bedrijf te starten en te continueren", vertelt Luuk. "Ik had altijd al de ambitie om ondernemer te worden. Met alleen technische kennis kun je echter geen bedrijf runnen."

Van het één kwam het ander

Tijdens zijn studie startte Luuk met het ontwikkelen van softwareAl snel groeide het verlangen om zijn eigen weg te banen in de wereld van industriële automatisering. In het tweede jaar van zijn HBO-studie begon hij officieel voor zichzelf.

Na zijn studie trad Luuk in dienst bij Coca-Cola, maar zijn ondernemershart liet hem niet los. Een grote opdracht bracht hem op het kruispunt van zijn carrière. In januari 2021 nam hij de gedurfde beslissing zich volledig op Jelu te storten. Wat begon als een eenmanszaak, groeide al snel uit tot een BV-structuur.

Tegenwoordig is Jelu Industriële Automatisering al verscheidene jaren een betrouwbare partner voor machinebouwers, productieomgevingen, system integrators en fabrieken in de technische sector. “Wij maken het machinegebruik zo gebruiksvriendelijk mogelijk en streven ernaar dat alles vanaf kantoor voorgeprogrammeerd kán worden indien gewenst." Luuk vervolgt: "Jelu verzorgt de complete automatiseringsrol. We gaan een stapje verder dan enkel software engineering. Vroeger bedacht de klant de machine, waarna zij naar ons kwamen en wij de software mochten ontwikkelen. Inmiddels ondersteunen we de klant vanaf het beginstadium. Zij komen met het idee en wij denken mee in het complete verhaal. Dat varieert van het verzamelen van partners tot het schrijven van software en het aansturen van elektromonteurs", aldus Luuk.

Meer weten over Luuk? Klik hier om zijn LinkedIn-profiel te bekijken.

Impressie

Een greep uit onze werkzaamheden.