Onze projecten

Bedenken, ontwikkelen en realiseren: Jelu doet het.

Realisatie automatisering papierverpakkingslijn

De papierverpakkingslijn plaatst rollen papier op verschillende pallets. Op de pallets worden automatisch kartonnen ondersteuningen geplaatst voor boven- en onderop de rollen. Het geheel wordt ontsnoerd en vervolgens afgevoerd.

Wij realiseerden de complete software voor deze installatie - van PLC met safety en visualisatie tot order communicatie. 

Levering besturing pallet omsnoerinstallatie

We leverden de complete automatisering voor een pallet omsnoerinstallatie.

Er is een besturingskast geleverd met software en overige componenten, de installatie is op locatie compleet bekabeld en samen met de klant getest.

Om een snelle inbedrijfname bij de klant te garanderen, bouwden we het complete systeem op een testlocatie op, waarna het zorgvuldig werd getest en is voorbereid voor transport.

Realisatie automatisering van procesinstallatie

Om het productieproces van de klant te versnellen, was het ontwerpen en implementeren van een conditioneringsunit vereist. 

De unit zorgt ervoor dat een deel van de ingrediënten voor de volgende batch al voorbereid worden, terwijl de vorige batch nog actief is. Op het moment dat de actieve batch gereed is, staan de volgende gemixte en gekoelde ingrediënten al klaar voor productie!

Wij realiseerden de software en visualisatie voor deze conditioneringsunit.

Realisatie machinenetwerk

We hebben een industrieel netwerk mogen engineeren en leveren voor een fabriek die gaat moderniseren. Door goed te kijken naar de wensen en benodigdheden van de klant, is er een op maat gemaakte oplossing geleverd die klaar is voor de toekomst.

Het netwerk bevat onder andere industriële switches, routers en firewalls die het netwerk controleren, beveiligen en beheren. In de serverruimte is een main switch geplaatst die het ringnetwerk beheert en dient als VLAN router. In de fabriek zijn meerdere besturingskasten geplaatst met switches voor de machine aansluitingen, dit alles is met elkaar verbonden door middel van een glasvezel ringnetwerk.

Receptenbeheer, rapportage en data logging

We hebben een bestaande machine mogen voorzien van een Excel koppeling en een database koppeling voor receptenbeheer, rapportage en logging.

Machine recepten kunnen in Excel voorbereid worden op kantoor, hierna kunnen deze recepten via het lokale bedieningspaneel in de machine geladen worden. 

Tijdens het productie proces worden gegevens opgeslagen in een database voor diagnose en na het afronden van een productie cyclus wordt er een rapportage gemaakt.

AGV Interface

We hebben een installatie mogen leveren die dient als interface tussen machines, operators en AGV's (Automated Guided Vehicles ofwel zelfrijdende heftrucks).

Het systeem handelt het transport van verschillende maten volle en lege pallets automatisch af op basis van vraag en aanbod van de productiemachines. Daarnaast worden de werkplekken voorzien van lege afvalcontainers en worden de volle containers geleegd in een afvalpers.

Om het voor de gebruikers gemakkelijk te maken, zijn er in de fabriek meerdere bedieningspanelen geplaatst. Op deze panelen is de status van het systeem af te lezen en kunnen er opdrachten voor de AGV's gestart worden.

Besturing spijkerrobot

Deze robot produceert complete houten frames!

Balken en planken worden vanaf een pallet gepakt, wanneer al deze onderdelen op de juiste locatie liggen worden ze automatisch vastgespijkerd. Wanneer het frame compleet is, worden de randen afgerond en worden eventuele uitsparingen gefreesd.

De gegevens voor de framen worden uitgelezen uit een 3D tekening, waarna deze via het netwerk worden ingeladen in de PLC. 

Wij mochten de complete software voor deze robot verzorgen.

Ontwikkeling bestuing voor pallet reparatielijn

De installatie op de afbeelding repareert tot 250(!) europallets per uur.

Het geheel bestaat uit acht machines met daartussen transporten, al deze machines werken samen om het reparatieproces zo goed mogelijk uit te voeren.

Wij mochten de software voor deze pallet reparatielijn ontwikkelen, dit bestond uit PLC software, safety software en visualisatie.

Ontwikkeling bestuing voor granulaatzeef

Wij ontwikkelden alle software voor deze grote jongen: een granulaatzeef. De zeef lost zogeheten big bags en zeeft vervolgens het product. Na dit proces wordt de inhoud geladen in een big bag of opslagbak. 

Wij hielden tijdens de engineering rekening met eventuele toekomstige uitbreidingen, zoals een tussenopslag, vulling op basis van gewicht en productcontrole.

Ontwikkeling automatisering voor waterzuivering

We hebben een installatie ontwikkeld en gebouwd voor het conditioneren van proceswaarden in een wateropslag op een waterzuivering. Deze installatie beheert naast de proceswaarden ook de energieconsumptie, zodat niet alleen het proces perfect is, maar ook het energieverbruik daalt.

De installatie is voorzien van een bedieningspaneel, met hierop een compleet schematisch overzicht van de installatie met hierbij ook de benodigde bediening en trending.


 

Installatie voor productiegegegevens

De klant wenste het bedrijfsproces te optimaliseren. Om dat voor elkaar te krijgen, was het inzicht krijgen in productiegegevens een vereiste. 

Samen de klant bedachten en realiseerden we een complete installatie welke productiegegevens verzamelt én weergeeft.

Kom meer te weten over Jelu

Jelu Industriële Automatisering al verscheidene jaren een betrouwbare partner voor machinebouwers, productieomgevingen, system integrators en fabrieken in de technische sector.

Lees het verhaal van Luuk van Loon, oprichter van Jelu Industriële Automatisering.

“Wij maken het machinegebruik zo gebruiksvriendelijk mogelijk en streven ernaar dat de oplossing perfect aansluit bij de wensen van de klant."

Lees verder